Bedrijf / Wie zijn wij?

Wie zijn wij?


Ferry Toth

Dr. Ir. Ferry Toth raakte geïnteresseerd in capacitieve sensoren tijdens een stage bij Enraf-Nonius (tegenwoordig Enraf BV) in 1990. Hij was toen betrokken bij een cost re-engineering van de STIC, een capacitieve niveaumeter voor ondergrondse brandstoftanks bij benzinestations. Van dit zeer succesvolle product zijn er door Enraf wereldwijd meer dan 26000 verkocht.

Na een aantal projecten bij de TU Delft op het gebied van capacitieve personendetectie en een capacitieve krachtsensor, trad hij in dienst als toegevoegd onderzoeker TU Delft, vakgroep Elektronica om het STW project “DEL22.2777, Capacitieve transducenten voor industrieel gebruik” uit te voeren. De promotoren waren prof. dr. ir. A.H.M. van Roermund, en dr. ir. G.C.M Meijer. Deelnemers aan dit STW project waren ENRAF BV (voorheen Enraf Nonius), RET Rotterdam, Smartec BV., Philips Drachten. Een literatuurlijst vindt u hier. Hij is specialist op het gebied van capacitieve sensoren en sensoren en sensor interfaces met frequentie output, zoals Smartec SMT160-30 en UTI (zie ook IFSA).

Vlak voor het behalen van zijn doctors graad in 1997 trad hij wederom in dienst van Enraf, om als systeemontwerper de opvolger van de STIC te ontwikkelen. Bij Enraf heeft hij diverse projecten uitgevoerd (o.a. 829 DataDIP, 762 VITO, 696 Marine Radar) en zich bekwaamd op het gebied van intrinsieke veiligheid (Ex i volgens ATEX en FM).

Met de oprichting van Exalon Delft is voor hem een oude wens in vervulling gegaan om zelf risico te dragen maar ook om zelf te profiteren van eigen inzichten en inspanningen



Erik Schnitger

Ir. Erik J. Schnitger is in 1986 afgestudeerd aan de TU Delft binnen de vakgroep Elektronische Instrumentatie. Na zijn studie is hij in dienst getreden bij Enraf-Nonius (tegenwoordig Enraf B.V.) in Delft, op de afdeling R&D als elektronica hardware ontwikkelaar. Tijdens de ruim 17 jaar dat hij bij Enraf in dienst was, heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het tot stand komen van de vele succesvolle meetinstrumenten van Enraf. Voorbeelden hiervan zijn, de al meer dan 15 jaar industriestandaard, de 854 “Servo-niveaumeter” en de 862 “MIR/MIT temperatuurconverter” met de unieke Enraf 864 “MTT Multi-temperature sensor”, de 873 “Smart radar” en de 973 “Smart radar LT” en diverse andere meetinstrumenten.

Hij heeft in de loop der jaren een grote expertise verworven op het gebied van innovatie, specificatie en ontwerpen van industriële explosieveilige ijkwaardige meetinstrumentatie. Zijn specialismen zijn o.a. : Uitgebreide kennis op het gebied van explosieveiligheid, Ex (ATEX en FM), EMC, laagspanningsrichtlijn, analoge elektronica en sensor-interfacing, “low-power” elektronica, geschakelde voedingen en “ontwerp voor productie met minimalisering van nazorg”.

Met de oprichting van Exalon Delft B.V. is hij een nieuwe uitdaging aangegaan op het gebied van productontwikkeling en -innovatie, en heeft hij de gelegenheid zijn kennis en ervaring ook buiten de petrochemische industrie te benutten.



Xiujun Li

Dr.Ir. Xiujun Li was born in Tianjin, China on February 19, 1963. He received his B.Sc. in physics and M.Sc. in electrical engineering from Nankai University, Tianjin, China in 1983 and 1986, respectively. In 1997, he received his Ph.D. degree from Department of Electrical Engineering, Delft University of Technology, The Netherlands.

Since September 1996, he has been employed as assistance researcher at the Faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science, Delft University of Technology, where he was involved in research and the development of smart capacitive sensors and low-cost interfaces for smart sensors.

Since 1997 he worked in part time for SMARTEC B.V. on smart temperature sensors and smart sensor interfaces. In 2002 he joined Bradford engineering B.V., Heerle, The Netherlands, where is performs research and development of instruments for the Space Industry.

In 2009 he joined Exalon Delft.



Matthé Keulemans

Na het afronden van zijn studie Elektrotechniek aan de TU-Delft is ir. Matthé Keulemans gestart als hardware engineer bij Priva Agro, wereldmarktleider op het gebied van klimaatbeheersing voor de glastuinbouw. In deze beginperiode heeft hij bijgedragen aan de uit- en doorontwikkeling van de nieuwe generatie Priva Intégro procescomputer. In de daarop volgende tien jaar heeft hij aan diverse andere toonaangevende productontwikkelingen invulling en aansturing gegeven op het gebied van hardware Systeem Architectuur, Project Management en Team Management.

Rond 2006 heeft hij de stap van productontwikkeling naar Product Marketing gemaakt. In de functie van Product Manager heeft hij de marktbehoeften, business cases en productdefinities van de nieuwe generaties Priva Connext en Priva BlueID procescomputerlijnen vormgegeven en de realisatie hiervan begeleid.

De laatste zeven jaar van zijn Priva periode heeft hij in de rol van Product Owner gewerkt, een brugfunctie tussen markt en techniek. Daarbij was hij verantwoordelijk voor de operationele aansturing van drie software teams voor de opzet en doorontwikkeling van het Priva embedded process computer platform.

Vanaf april 2020 is Matthé onderdeel van het Exalon Delft team. Zijn focus ligt daarbij weer op Product Marketing met een sterke link naar de techniek. Met zijn brede ervaring op het gebied van marketing, product- en organisatieontwikkeling zal hij een bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van de producten en het merk Exalon Delft.



Willem-Jan de Hoog

Ing. Willem-Jan de Hoog heeft veel ervaring in de informatie technologie en automatisering. Na diverse functies als Applicatie Programmeur en Project Manager op het gebied van informatie systemen en databases is hij nu Embedded Software Engineer.

Hij is thuis in de wereld van compilers, debuggers, datasheets, peripherals en data communicatie. Is bekend met de mogelijk- en eigenaardigheden van USART, I2C, SPI, ICE, ADC. Heeft gewerkt met processors van Renesas, Fujitsu, ST, ATMEL en NXP.

Bij Exalon is hij naast het uitvoeren van projecten voor klanten verantwoordelijk voor onze low-cost ontwikkelplatform voor HART veldbus transmitters en de HART Test Bench.

In zijn vrije tijd is hij oa actief in de open source wereld van de mobiele telefonie. Hij was oa maintainer van de SailfishOS port voor de Oneplus One en werkte mee aan UBports. Tevens heeft hij diverse apps voor SailfishOS en UBports ontwikkeld.

Door zijn grondige kennis van het vak software ontwikkelen en ruime ervaring is hij als geen ander in staat hoogwaardig technologische projecten tot en goed einde te brengen.