Experts in Explosieveiligheid

Exalon Delft BV is al bijna 20 jaar expert in de ontwikkeling en productie van geavanceerde elektronische producten voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen in de proces-, petrochemische en tankopslagindustrie. Deze expertise wordt gebruikt voor producten onder eigen merk en voor het leveren van ATEX-ontwikkelings- en productiediensten aan derden.

Wij bieden onze wereldwijde distributeurs slimme en veelzijdige elektronische (Ex) producten voor de tankmeettoepassing in de olie- en gastankopslagindustrie. Onze producten worden gebruikt voor 24/7 gebruik onder de meest barre omgevingsomstandigheden met een lange levensduur en weinig onderhoud.

Als onafhankelijke ATEX ontwikkelingspartner biedt Exalon Delft BV een volledig scala aan diensten ter ondersteuning van productontwikkeling vanaf het eerste idee tot aan de reguliere productie. We passen onze knowhow van Ex (ATEX/IECEx)-wetgeving en Ex-ontwerpvereisten toe om ‘first time right’ explosie- of intrinsiekveilige elektronica te ontwikkelen. Daarnaast verzorgen wij het certificeringsproces.

Exalon Delft is ISO 9001:2015 gecertificeerd. De ATEX-melding van ons QA-systeem en de IECEx QAR stelt ons in staat Cat. 1 en 2 Ex-apparatuur voor onze klanten te produceren.