Ex / Certificering

Certificering

In Europa is certificering voor apparatuur voor gebruik in Zone 0 en 1 door een daartoe aangewezen instelling (notified body) zoals bijvoorbeeld KEMA is verplicht onder de ATEX richtlijn. Hierbij wordt het ontwerp door middel van een zeer uitgebreide checklist doorlopen. Uiteraard wordt hierbij de grootst mogelijke vertrouwelijkheid gegarandeerd.

In de VS wordt iets vergelijkbaars gedaan door Nationally Recognized Testing Laboratories (NTRL's). De meest bekende voor explosieveiligheid zijn FM, UL en CSA-US.

Door het certificeren verkrijgt u in het algemeen een type goedkeuring. Dit betekent dat na overleggen van ontwerpbeschrijvingen, schema's, layouts, montagetekeningen, installatie- en gebruikshandleidingen en 0-serie exemplaar er een eventuele goedkeuring komt voor die bepaalde versie. Eventuele wijzingen in één van deze documenten leiden in het algemeen tot een nieuwe certificering.

Onder ATEX is een kwaliteitssysteem (zoals ISO9000) nodig om te garanderen dat de geproduceerde apparaten overeenkomen met de certificeerde versie. Dit kwaliteitssysteem moet voor Zone 0 en 1 zelf ook gecertificeerd worden (een zogenaamde Quality Assurance Notification) door een notified body, zie onderstaand overzicht.

Conformiteits Beoordelingsprocedure

Contract Manufacturing door Exalon Delft Het onderhouden van een goedgekeurd kwaliteitssysteem is een tijdrovende en kostbare zaak. Vooral als het gaat om kleine series of een gering aantal verschillende producten.

Exalon Delft heeft een goedgekeurd kwaliteitssysteem voor de productie van Cat 1 en 2 apparatuur

Dit stelt ons in staat uw product te ontwikkelen, te laten certificeren en te produceren (op de markt te brengen) en exclusief aan u te leveren.

Zie hiervoor onze pagina Diensten.