Diensten / Ex Elektronica Ontwerp

Elektronica Ontwerp

Exalon Delft specialiseert zich in het ontwerpen van Analoge Elektronica.

Is dat niet al lang achterhaald? Analoge elektronica is springlevend!

Het is waar: steeds meer functies in moderne elektronica worden met digitale bouwstenen uitgevoerd.

Digitale bouwstenen hebben veel voordelen: ontwerpen kunnen met redelijke nauwkeurigheid worden gesimuleerd, vaak is het mogelijk de functies programmeerbaar te maken (in de vorm van firmware in microcontrollers en programmeerbare hardware zoals PLD's en FPGA's), zodat een ontwerp zelfs in productie nog aangepast kan worden. Dit biedt de mogelijkheid de productie in te richten ver voordat het ontwerp klaar is, redesigns snel en met lage kosten uit te voeren en voorraad risico's te verkleinen.

Desondanks blijven er altijd analoge functies in een ontwerp over. En de eisen die er aangesteld worden steeds zwaarder! Denk hierbij aan de power supply in een PC die sprongen in de belasting van 30A moet kunnen leveren terwijl de spanning nagenoeg niet mag variƫren. Maar ook aan de ingangen van elektronische meetinstrumenten, waar de hoogste nauwkeurigheidseisen worden gesteld, vaak onder barre EMC omstandigheden.


Instrumentation Puzzle

Click in het blokschema voor meer!

Moderne elektronica krijgt dan ook vaak een vorm zoals in bovenstaande blokschema. Het grootste deel van de functionaliteit wordt in de Digitale Signaalverwerking gerealiseerd. Maar de ontwerpinspanning voor de overige delen blijft significant.