Voeding

Het ontwerpen van voedingen is een vak op zich. Echter, in vrijwel elk apparaat is er wel sprake van converters en regulators.

Low power

Met name bij busgevoede instrumenten worden er speciale eisen aan de voeding gesteld. De apparaten gebruiken weinig vermogen en opereren dus in een gebied waar de meeste converters inefficiƫnt werken. Storingen uit converters kunnen de communicatie op de bus verstoren. Low-drop regulators kunnen instabiel worden bij lage temperaturen.

En niet te vergeten: de voeding is een verborgen signaalpad tussen alle onderdelen van een meetsysteem. Zonder passende maatregelen stoort de microcontroller zodanig op de A/D converter dat er van zijn 16 of 24 bits resolutie weinig overblijft.

Exalon Delft heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van low-power voedingen die de A/D converters minimaal verstoren. Bovendien kunnen wij u helpen bij het opsporen en verhelpen van lastige problemen in uw eigen ontwerp.

Ex power supplies

Vele meetinstrumenten laten zich met weinig inspanning intrinsiek veilig maken, mits het opgenomen vermogen onder de 1W blijft. Vaak kunnen deze gevoed worden uit standaard verkrijgbare barriers of isolators. Indien het opgenomen vermogen tussen de 1W en 3W ligt is het vaak nodig een speciaal voor de toepassing ontworpen Ex power supply in te zetten. Zie hiervoor ook onze diensten op het gebied van explosieveiligheid.

Exalon Delft heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van Ex power supplies in combinatie met het aanpassen voor Ex i van uw meetinstrument of transmitter.