Diensten / HART

HART Communicatie Protocol

Het HART protocol heeft bewezen één van de meest sucessvolle communicatieprotocollen voor veldinstrumenten te zijn. Recente ontwikkelingen hebben de acceptatie van het HART protocol verder versneld en vergroten de aantrekkingskracht op nieuwe instrumentatiefabrikanten om HARTability aan hun productenportfolios toe te voegen. Tegelijkertijd upgraden bestaande HART instrumentatiefabrikanten hun producten naar HART V7 om de interoperabiliteit met WirelessHART netwerken te vergroten.

Lees verder hoe uw investering in HART technologie maximaal kan renderen en hoe Exalon Delft u daarbij kan helpen.

HART heeft de grootste installed base van alle veldbus communicatie protocollen

Volgens een recente studie van de ARC Advisory Group is 46% van de eind 2010 geïnstaleerde 69.2 miljoen veldinstrumenten voorzien van HART communicatie.

Installed Devices in 2010

Deze ARC studie schat dat het aantal geïnstalleerde HART instrumenten zal groeien tot 35 miljoen in 2011 en voorziet verdere groei naar 37.3 miljoen in 2012.

Outlook Installed HART devices

WirelessHART toepassingen sturen de vraag naar HART V7

Een andere ARC studie laat zien dat de verkopen van draadloze apparatuur aan de maakindustrie een jaarlijkse groei zal laten zien van 26% over the komende 5 jaar, terwijl nu reeds 23% van de eindgebruikers voor WirelessHART (IEC62591) kiest.

Shipments of Wireless Hardware, Software and Services

De geweldige groei van WirelessHART stuurt ook de ontwikkeling van bedraade HART V7 instrumenten om een aantal redenen:

  • Geen ander industrieel netwerkprotocol geeft een zo hechte integratie tussen bedraade en draadloze instrumenten.
  • Elk WirelessHART instrument heeft een ‘maintenance port’ nodig, in feite een bedraad HART V7 kanaal.
  • Nieuwe HART instrumentfabrikanten zijn genoodzaakt HART V7 te implementeren aangezien alleen HART V7 16-bit manufacturer ID’s ondersteunt en alle 8-bit ID’s reeds vergeven zijn.

Exalon Delft HART portfolio

Exalon Delft focussed op waar zij het beste is: het creëren van de beste producten en diensten voor de Olie&Gas, proces- en petrochemische industrieën die Explosieveilig zijn en voorzien van de beste connectiviteit.

Ons HART productportfolio omvat:

  • HPAL 2.0. De meest complete en best geteste HART V7 Protocol Slave Device Stack op de markt.
  • HART Test Bench. Het beste ontwikkelgereedschap om u te helpen de conformiteit met het HART Protocol van uw instrument vast te stellen en de functionaliteit te valideren.
  • Smart HART Modem. USB HART Modem met ingebouwde HART Master, die bus timing problemen zoals die bij andere USB dongles op kunnen treden uit de wereld helpt. Inbegrepen is ‘HART over UDP’ serversoftware die een uiterst snel IO System (bus multiplexer) implementeert. Het IO System is HART Server (OPC server) compatible.

De producten HPS 1.x en HPAL 1.x en bijbehorende evaluatie kit zijn niet meer verkrijgbaar sinds augustus 2011. Wij bevelen HPAL 2.0 aan als vervanging voor nieuwe projecten.